Antrenează-ți mintea cu Soroban și aritmetica mentală japoneză la Logiclub Smart Sibiu

0 1.374

Metodele de învățământ japonez și-au dovedit eficiența de-a lungul timpului,Japonia ocupând mereu primele locuri în clasamentul țărilor cu cele mai eficiente sisteme de educație din lume. Tehnica de lucru pe Soroban și implicit, aritmetica mentală japoneză sunt concepte relativ noi în România; acestea au rezultate spectaculoase asupra dezvoltării cerebrale.

Ne dorim cu toții să le oferim copiilor un start cât mai bun în viață, să îi pregătim cât mai bine pentru viitor, iar acum acest lucru este posibil din septembrie 2019 și la Sibiu, prin LogiclubSmart, un centru educațional în care tehnica de aritmetică mentală este predată în principal copiilor, dar și adulților, cu beneficii uimitoare după doar câteva ședințe.

Ce este tehnica Soroban ?

SOROBANUL sau abacul japonez este instrumentul care poate transforma orice copil într-un specialist al calculelor mentale. De-a lungul anilor tehnica de predare a fost perfecționată, iar Sorobanul a devenit, în primul rând, un instrument educațional extraordinar pentru dezvoltarea și pregătirea copiilor pentru viitor.logiclub soroban

”Tehnica de calcul se învață mai întâi pe abacul japonez. Apoi, cu timpul, copiii ajung să facă cu ușurință calcule mentale. Însă, la cursurile de soroban nu participă doar cei care au înclinații către cifre, către matematică.Oricine poate învăța Soroban. Tehnica dezvoltă ambele emisfere ale creierului, cu precădere pe cea dreaptă, responsabilă cu imaginația și creativitatea”, explică Andreea Matei, manager Logiclub Smart.

Cursuri pentru copii și adulți

Sorobanul poate fi studiat de copii începând cu vârsta de 5 ani.Prin tehnica Soroban se dezvoltă gândirea logică și structurată. Copiii își dezvoltă foarte bine concentrarea, atenția, imaginația și, mai important decât orice, capătă încredere în ei, în forțele proprii. De asemenea, dobândesc disciplină, răbdare și învață să își gestioneze timpul, activitățile.

Sorobanul nu este însă destinat doar copiilor, ci și adulților, beneficiile fiind la fel de importante. ”Începând cu 1 noiembrie 2019 am inițiat cursurile de Soroban pentru adulții care doresc să își antreneze mintea, să socializeze într-un mod plăcut, să iasă din zona de confort și din rutina zilnică, să învețe lucruri noi. Persoanele de vârsta a treia sunt de asemenea binevenite la cursurile noastre. Studiile au demonstrat efectul extraordinar de benefic pe care exercițiul mental și practica aritmeticii japoneze îl au în procesul de prevenire și tratare a bolilor mentale degenerative cum ar fi demența și Alzheimer, care au efecte dramatice asupra a milioane de oameni la ora actuală” ne-a declarat Andreea Matei.

In plus, Logiclub Smart a inițiat și un program exclusiv de ateliere corporate de Soroban, program destinat companiilor și care urmărește să antreneze mintea, să maximizeze potențialul mental al cursanților și să dezvolte competențe necesare în orice tip de carieră.logiclub2

Logiclub Smart – primul centru din România certificat de școala numarul 1 de Soroban din Japonia

Sibiul are acum, prin Logiclub Smart,primul centru de Soroban și aritmetică mentală japoneză din România, certificat Ishido-shiki-școala numărul 1 de Soroban din Japonia și Fundația de Soroban din Japonia.

”Mentorii noștri au trecut printr-un proces amplu de pregătire și perfecționare, au dobândit fiecare, înainte de a începe cursurile, nivelul de competență și certificare solicitat din partea partenerilor de la Ishido-shiki și a Fundației de Soroban din Japonia, pentru a preda această tehnică în cele mai bune condiții. Eu însămi sunt profesor certificat și, mai mult decât atât, la finalul lunii Ianuarie 2020 sunt invitată în Japonia pentru 10 zile, la școlile și sediul Ishido-shiki de la Tokyo. Acolo voi beneficia de un program intens de formare, voi vizita câteva școli, voi lua contact direct cu tradiția și cultura japoneză și voi participa la testările naționale Ishido-shiki și la ceremoniile de aniversare ale acestei școli cu o experiență de 46 ani în domeniu”, ne declară cu entuziasm Andreea Matei.logiclub 3

Centrul educațional funcționează pentru cursanții din Sibiu, începând cu 30 Septembrie 2019 fiind un start-up finanțat prin proiectul Start-UP Hub: Laboratorul antreprenorilor din cadrul programului ”Romania Start-Up Plus”, implementat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Konfida. Profesorii care predau aici au urmat cursuri de calificare și au fost certificați de cea mai importantă școală de Soroban din Japonia, Ishido-shiki.

Pentru detalii și înscrieri la cursurile de Soroban puteți accesa site-ul www.logiclub.ro sau puteți solicita informații la telefon 0744 390 540, email: office@logiclub.ro și pe pagina de Facebook: Soroban Sibiu (Logiclub-Smart Education Center).https://www.facebook.com/SorobanSibiu/

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.