Arhitecți renumiți vor decide cum va arăta Sibiul din 2022 – Se lucrează la un nou PUG

0 1.193

⇓ Ascultă știrea ⇓

Actualul Plan Urbanistic General a fost emis în 2011 și are o valabilitate de 10 ani. Timpul estimat pentru elaborarea noului PUG  a fost evaluat la 3 ani, asta însemnând că va fi votat în CL cel mai devreme în 2022.

Primăria Sibiu a organizat în 2019 un concurs de soluții pentru viitorul PUG al orașului. Juriul care va decide este format din arhitecți renumiți din Sibiu, Timișoara, Cluj și București.

Numele arhitecților din juriu sunt cunoscute în zona proiectelor urbane ample, moderne, și mai puțin în zona de conservare și restaurare clădiri istorice.

Radu Radoslav  este profesor și fost arhitect șef al Timișoarei, Constantin Enache e șeful de proiect al PUZ-ului din București, prin care s-a demolat Piața Matache, în timpul lui Sorin Oprescu. Un alt arhitect cunoscut este Cătălina Preda dar și Vasile Mitrea, fost decan al Facultății de Arhitectură din Cluj, urbanist cunoscut, proiectant al cartierelor de blocuri din acest oraș, Ioan Bucur, arhitect din Sibiu, Augustina Stan, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Ion Cristian Șandru, Președinte OAR – Filiala Sibiu Vâlcea.  Membrii supleanți ai comisiei sunt arhitecții Angela Kovacs și Mihai Țucă.

Potrivit Regulamentului concursului de soluții,  alegerea proiectului câștigător se va face cu votul majorității membrilor juriului, iar proiectul care va fi declarat câștigător va deveni obligatoriu pentru administrația locală.

Planul de Urbanism General este cel care instituie reglementări de arhitectură pentru zonele orașului, iar modificare acestuia presupune revizuirea acestor reglementări, în raport cu nevoile orașului și cu direcția pe care o dorește Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu. Astfel, PUG-ul stabilește regimuri de înălțime, diferiți parametri tehnici pe care trebuie să-i respecte arhitecții atunci când elaborează proiecte noi, limitările de destinații pentru diferite zone ale orașului, căi de comunicație, funcționalități ale zonelor sau interdicții.

Consiliul Local poate vota prelungirea valabilității actualului PUG, dacă este nevoie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...