Prevenirea si neutralizarea actelor teroriste, o prioritate și în 2020 pentru jandarmii sibieni

0 165

La Sibiu, grupa de actiuni speciale si anti-teroriste face parte din Detașamentul de jandarmi mobil 1. În toată țara sunt 41 de astfel de grupe antiteroriste în cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţene

Pe linie operativ – acțională jandarmii sibieni au în vedere creșterea calității intervenției de ordine publică și antiteroristă. Un element important îl constituie cooperarea forţelor care participă la executarea misiunilor de ordine publică. Cooperarea se realizeaza la nivel intrainstitutional si interinstitutional si are ca obiectiv conjugarea efortului pentru prevenirea si combaterea actiunilor de destabilizare a ordinii publice cât si realizarea unui sprijin reciproc in lupta impotriva criminalitatii.

Printre obiectivele și direcțiile de acțiune în anul 2020 se mai numără dezvoltarea capacitații de management a tipurilor de risc la adunările publice, participarea la elaborarea unei proceduri operaționale interinstituționale pentru intervenția în situaţii de risc generate de prezenta animalelor sălbatice periculoase in zonele publice, dezvoltarea activității de prevenire și combatere a faptelor antisociale prin diversificarea activităților de intervenție preventivă în corelație cu misiunile jandarmeriei și perfecționarea personalului propriu în ceea ce privește calitatea documentelor elaborate pe timpul misiunilor.

O prioritate este înființarea și operaționalizarea dispeceratului de monitorizare la nivelul structurilor de pază.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.