Sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi va fi reabilitat – Valoarea proiectului este de 7,4 milioane de lei

0 259

Ministerul Administrației și Internelor a majorat valoarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a pavilionului principal aparținând Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu” de la 5,6 la 7,4 milioane de lei

În 2018, la Alba Iulia, a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă prin care se atrag fonduri europene în valoare de peste 5,6 milioane lei, pentru reabilitarea clădirii principale a Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, prin Axa Prioritară 3 a Programului Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul vizează creșterea eficienței energetice a pavilionului principal aparținând Inspectoratului Județean de Jandarmi.

După semnarea contractului, s-a încercat implementarea proiectului. S-a făcut achiziția serviciilor de consultanță management proiect, publicitate și informare și audit financiar, în anul supus evaluării a fost semnat și contractul de servicii pentru dirigenție de șantier.

După două încercări de contractare a serviciilor de proiectare tehnică și execuție a lucrărilor, efectuate prin procedură simplificată, la care nu au fost depuse oferte, în cursul anului 2019 s-a obținut un nou Aviz în Consiliul tehnico-economic al MAI, prin care a fost majorată valoarea proiectului la 7,4 milioane lei.

Pentru punerea în practică a noilor indicatori, a fost încheiat cu autoritatea de management un act adițional la contract, prin care alături de creșterea valorii proiectului, s-a prelungit cu 16 luni perioada de implementare și au fost introduse două noi achiziții, respectiv achiziția serviciului de verificare a proiectului tehnic și cea de obținere a certificatului energetic.

Au fost depuse două cereri de rambursare, suma totală rambursată fiind de 56.912,18 lei.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.