Veste bună pentru șoferi – Pasajul pietonal de la Tălmaciu ar putea fi gata până în iunie

2.058

Traversa pietonală de la Tălmaciu ar putea fi terminată la începutul verii. Vicepremierul Raluca Turcan a declarat sâmbătă la Sibiu că subtraversa de pe DN7 ar urma să fie gata cel târziu în luna iunie.

În opinia experților CNAIR, majoritatea ambuteiajelor de pe DN 7, în zona Tălmaciu, se produc din cauza pietonilor care traversează drumul național după bunul plac. În condiții de trafic intens, când se circulă în coloană, traversarea pietonilor cauzează apariția ambuteiajelor.  Pasajul pietonal, care ar urma să prioritizeze traficul în detrimentul pietonilor, ar asigura o mai mare fluență a traficului rutier.

Proiectul,  pentru care Guvernul a alocat 600.000 de lei de la bugetul de stat, ar urma să rezolve problema traficului de pe Valea Oltului, în localitatea Tălmaciu.

„Traversa de la Tălmaciu, sperăm noi, până la finalul lunii mai sau la finalul lunii iunie va fi finalizată și în felul acesta să reușim să deblocăm traficul atât de îngreunat, nu doar de intrare ieșire în Sibiu, ci pur și simplu în toată zona care pleacă de la Sibiu spre nordul țării”, a declarat sâmbătă la Sibiu, Raluca Turcan.

 

video

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi