Haos pe aeroport la Cluj – Mai multe curse redirecționate spre Sibiu

1.999

A fost haos sâmbătă seară pe aeroportul din Cluj-Napoca. Sute de pasageri au rămas blocați pe aeroport după ce cinci zboruri au fost anulate din cauza ceții. Alte zboruri au fost redirecționate către aeroportul din Sibiu.

 

Aeronavele, care au rămas la sol ore bune, urmau să ajungă în orașele Zaragoza, Valencia, Liverpool și București. În cele din urmă, totul a revenit la normal, iar avioanele și-au reluat zborul.

În astfel de situații, pasagerii au dreptul la despăgubiri de până la 600 de euro. Puțini își cunosc, însă, drepturile. Statisticile spun că doar 1% dintre pasagerii români ştiu că au dreptul la o serie de despăgubiri de la compania aeriană dacă avionul are o întârziere între 45 și 180 de minute ori dacă se anulează cursa.

Printre pasagerii care au rămas blocați la Cluj s-a numărat și europarlamentarul Rareș Bogdan.

„Aeroportul din Cluj are o problemă. Chiar dacă are toate sistemele de avertizare și iluminat, din cauza Someșului, este extrem de densă ceața și este și groapa de gunoi de la Pata-Rât care, din cauza fumului combinat cu ceața de pe Someș, dă o mâzgă care e imposibil de străpuns”, a explicat Rareș Bogdan pentru Digi24.

„Erau familii cu copii. Erau cursele de Zaragoza, Manchester. Foarte mulţi oameni din diaspora, care se întorceau acasă. Am văzut 30-40 de copii. Am văzut autocare care să-i ducă la Sibiu, alţii să doarmă peste noapte în hoteluri din Cluj. Dar este extrem de deranjat. Cel puțin cei care plecau în Spania sau Marea Britanie erau cu foarte multe bagaje. Mulți au venit înainte de Crăciun sau de Anul Nou și se întorceau practic la muncă”, a relatat europarlamentarul, potrivit Digi24.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Andrei scrie

    Evenimente normale asta știe și el dar nu a ratat ocazia de a își exprima părerea referitor la poziția (amplasamentul aeroportului) probabil pentru că în viziunea dânsului trebuie mutat pe un teren deținut de el.
    Mai rău e că voi credeți în abureala asta.
    Dacă oamenii aleg să zboare la un cost așa mic trebuie să se aștepte la plecări cu orar special și sosiri cu orar special.
    Faptul că însuși Rareș Bogdan zboară low cost e de râsul curcilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.