Scandalul directorilor demiși la școala din Șeica Mare – ISJ Sibiu explică deciziile

4.998

Fostul director – adjunct de la Școala Gimnazială din Șeica Mare se plânge că a fost ținta unei campanii de bullying coordonată de fosta directoare.

Octavian Sechel susține că a fost demis la sfârșitul anului trecut din cauză că a îndrăznit să sesizeze probleme grave din procesul de management educațional. Acesta o acuză pe fosta directoare, Alexandra Ștefan, că i-ar fi refuzat accesul la lista cu achiziții ale unității de învățămant, că ar fi primit de la aceasta inventare incolmplete sau că ar fi schimbat parole de acces pe computerele școlii.

Întrebat despre situația de la Șeica Mare, inspectorul- șef, Alexandru Dumbravă, spune că situația era tensionată, nu exista nici o intenție de conciliere și din acest motiv au fost înlocuiți ambii directori.

„La Școala Gimnazială Șeica Mare, începând cu 1 septembrie 2019, au fost numiți ca director și director adjunct, două cadre didactice care nu erau experți în management educațional și al căror mandat putea fi suspendat de către Inspectoratul Școlar Județean în orice moment. S-a ajuns la această situație de a-i numi pe ei, deoarece la acel moment, nici un expert în management educațional nu a dorit să ocupe respectivele posturi. Domnul director adjunct nu avea nici grad didactic II, ci doar definitivatul, gradul II fiind gradul minim necesar pentru a accede la un post de director. Astfel că, în situația în care au existat mai multe sesizări că actul managerial nu are calitatea și consistența necesară, IȘJ a încercat să găsească experți în management care să accepte detașarea pe aceste posturi”, a explicat Dumbravă pentru Ora de Sibiu.

Astfel, noul director al Școlii Gimnaziale Șeica Mare, este Cornelia Apostol iar director adjunct a fost numită Ana Faloba, fost director adjunct la Colegiul Național Octavian Goga.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.