Transportul elevilor din satele izolate rămâne o problemă – Zeci de școli din Sibiu cer microbuze

0 767

⇓ Ascultă știrea ⇓

23 de școli din județ au cerut microbuze școlare de la Ministerului Educației Naționale microbuze școlare. Cele mai multe solicitări se referă la microbuze cu o capacitate mai mare de locuri.

Majoritatea microbuzelor școlare din județul Sibiu sut acum de 16+1 locuri și nu sunt suficiente pentru numărul mare de copii care au nevoie de transport ca să ajungă la școală. Cei mai mulți directori cer microbuze de tip 19+1 locuri.

Microbuzele școlare ar urma să ajungă la Avrig, Axente Sever, Biertan, Brădeni, Dumbrăveni, Mediaș, Merghindeal, Miercurea Sibiului, Păuca, Porumbacu de Jos, Racovița, Săliște, Șeica Mare, Șeica Mică, Șelimbăr, Sibiu, Șura Mică, Târnava și Tilișca.

„Noi am solicitat 23 de microbuze. Avem mari speranțe că vom primi cât mai multe”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Alexandru Dumbravă, inspector – șef al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

În fiecare dintre localitățile amintite există copii care trebuie sa parcurgă pe jos sau cu orice mijloc de transport pe care îl au la îndemână, distanțe apreciabile până la cea mai apropiată școală. Microbuzele noi ar putea să ajungă la Sibiu până la sfârșitul acestui an scolar și se vor adauga microbuzelor existente deja în județ.

Microbuzele școlare pentru elevii din mediul rural, vor fi cumpărate din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRP). Anul trecut, fostul ministru al educației, Ecaterina Andronescu, anunța că vor fi cumpărate în total 2300 de microbuze.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...