operatii polisano

O echipă de medici din Bristol, Marea Britanie se află la Sibiu pentru a ajuta mai mulți copii bolnavi care au nevoie de operații la inimă. Aceștia suferă de malformații grave sau au diferite afecțiuni ale cordului, care nu le permit să ducă o viață normală.

„Săptămâna trecută s-a făcut trierea cazurilor. Medicii au decis de comun acord, care sunt copiii ale căror inimi nu mai pot aștepta și care vor fi operați până la sfârșitul acestei luni”, a spus Cătălina Costache, reprezentant al Fundației Polisano.

maraton oerator 3

maraton operator 2

Clinica Polisano a redat anul trecut şansa la viaţă pentru alți 10 copii cu malformaţii congenitale cardiace, o echipa mixtă româno-britanică realizand un maraton chirurgical de câte 2 operaţii pe zi.

Chirurgii, anesteziştii şi restul echipei medicale au făcut intervenţiile pro bono, iar Fundația Polisano a suportat toate costurile intervenţiilor, ale tratamentului pre şi post operator, spitalizarea copiilor cât şi cheltuielile de transport.

“Am avut o combinaţie de cazuri şi mai uşoare şi mai grele şi suntem mulţumiţi că lucrurile au decurs bine. Am făcut o gamă extrem de largă de operaţii şi cred că am pus bazele unor sisteme care o să ne permită în lunile care urmează, poate în anii care urmează, să abordăm o gamă din ce în ce mai complexă de boli congenitale, începând de la copiii foarte mici, până la adolescenţi şi adulţi cu boli congenitale”, declara anul trecut chirurgul cardiovascular Şerban Stoica.

Copiii operaţi au între 10 luni şi 15 ani și provin din familii defavorizate sau din casele de copii. Ei au venit la Sibiu din Timiş, Arad, Caraş Severin, Galaţi sau Tulcea.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns