gripa
FOTO: arhivă

Sibianul decedat din cauza gripei avea 43 de ani și era din Poplaca. Se pare că acesta a fost contaminat cu virusul gripal la o stațiune din județul Vâlcea, unde bărbatul a fost plecat înainte de îmbolnăvire.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu (DSP), bărbatul a fost al doilea caz confirmat cu gripă din județul Sibiu. Acesta a venit la spital foarte bolnav, fiind internat în data de 12 ianuarie.

„Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a fost informată în această dimineață de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu despre decesul pacientului în vârstă de 43 de ani, din Poplaca, confirmat cu virus gripal de tip AH1 pandemic 2009 la Institutul Cantacuzino din București. Decesul s-a produs în data de 26 ianuarie, în urma unui stop cardio respirator neresuscitabil, pacientul fiind internat în secția ATI a SCJU Sibiu încă din data de 12 ianuarie, în stare gravă. Bărbatul a fost al doilea caz confirmat cu gripă din județul Sibiu în sezonul 2019-2020”, anunță reprezentanții DSP Sibiu.

În sezonul 2018-2019 au fost confirmate cu laboratorul 16 cazuri de gripă în județul Sibiu, dintre care patru s-au soldat cu deces, la pacienți cu vârsta cuprinsă între 50 și 79 de ani.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu