Front comun al celor mai importante spitale din Sibiu în lupta cu cel mai periculos virus al momentului în lume

0 896

⇓ Ascultă știrea ⇓

Sibiul va fi unul dintre cele șase centre-pilot care ar putea prelua, la nevoie, bolnavi infectați cu Coronavirus. La nivel local, va exista o colaborare între Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Clinica Polisano.

Purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriță, a declarat pentru Ora de Sibiu că spitalul județean și Clinica Polisano se vor sprijini reciproc cu aparatură și cadre medicale.

„Va exista un protocol de colaborare între Spitalul Clinic de Urgență Sibiu și Spitalul European Polisano în ceea ce privește aparatura și cadrele medicale. Nu știm deocamdată unde va fi amenajat Centrul de Boli Infecțioase în care ar urma să fie preluați pacienții cu Coronavirus. Primii pacienți ar urma să fie duși la Institutul Matei Balș din București iar acolo, vor fi stabilite niște proceduri și protocoale medicale ce vor fi trimise în toate centrele – pilot din țară”, a explicat Decebal Todăriță.

Cele șase centre – pilot în care pot fi tratate persoane infectate cu Coronavirus în România, sunt Sibiu, București, Iaşi, Târgu Mureş, Cluj și Timişoara. Reactivii pentru detectarea virusului ar urma să fie primiți de spitalele din aceste centre, săptămâna viitoare.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.