Cum ne ferim de coronavirus – Recomandări importante pentru toata lumea

0 1.562

⇓ Ascultă știrea ⇓

World Health Organization (WHO) a fost alertată pe data de 31 decembrie 2019 despre mai multe cazuri de pneumonie în orașul Wuhan, China. Virusul identificat nu putea fi comparat cu nici un alt virus cunoscut.

Acest fapt a preocupat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), întrucât, când un virus este nou, nu se poate știi cum va afecta populația.

O săptămâna mai târziu, autoritățile chineze au confirmat identificarea unui nou virus. Au numit noul virus: CORONAVIRUS, care provine dintr-o famlie de viruși ce includ viroza comună, cât și viruși precum SARS (Sindromul Respirator Acut Server) și MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu).

Organizația Mondială a Sănătății a colaborat cu autoritățile chineze și experți globali încă din prima zi de alertă, pentru a afla mai multe despre virus, cum afectează populația care contactează virusul, cum se poate trata și ce măsuri pot adopta țările afectate.

Deoarece Coronavirusul cauzează în mod obișnuit infecții repiratorii, OMS a elaborat un set de recomandări standard pentru populație pentru a reduce expunerea la virusul agresiv și transmiterea lui, care include igiena mâinilor, igiena respiratorie, dar și practicile sănătoase ale alimentației:

  1. Spălarea frecventă a mâinilor, folosind soluții bazate pe alcool sau apă și săpun;
  2. În caz de tuse și/sau strănut, acoperirea gurii și a nasului cu tehnica cotului flexat sau cu șervețele de unică folosință, care se vor arunca imediat după folosire și spalarea mâinilor;
  3. Evitatea contactului fizic cu orice persoană care are febră și tuse;
  4. În caz de febra, tuse și dificultate de respirație, adresați-vă din timp medicului și precizați orice istoric de călătorie întreprins în ultima perioadă;
  5. Dacă vizitați piețe din zonele care se confruntă în prezent cu cazuri inedite de coronavirus, evitați orice contact direct nepretejat cu animale vii sau suprafețe în contact cu animalele vii;
  6. Trebuie evitat consumul de carne și produse din carne crudă sau insuficient preparată termic. Carnea neprocesată, laptele sau organele animalelor vor fi manipulate cu grijă, pentru elimina riscul de contaminare cu produse crude, negătite, ținând cont de toate practicile pregătirii sigure a alimentelor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.