Anchetă demolatoare: Libertatea demonstrează cu acte conflictele de interese ale ministrului Costache de la Polisano

1.206

Ziarul Libertatea publică azi documente de interes public obținute din Ministerul Sănătății și din clinica privată Polisano. Puse față în față, documentele dovedesc existența unui conflict de interese în cazul ministrului Sănătății, Victor Costache.

Potrivit contractului 1589, încheiat pe 7 noiembrie 2019, la trei zile după instalarea Guvernului Orban, între ”salariatul Costache Victor-Sebastian” și ”Angajator SC CLINICA POLISANO SRL”, medicul e angajat pentru ”10 ore/săptămână, inegal în afara orelor de program ale angajatului din cadrul Ministerului Sănătății”.

Ministrul PNL declara de curând într-o emisiune TV că ”operează gratis”, dar în contract scrie: ”Salariul de bază lunar brut este de 20512 lei”.

Contractul și actul adițional cu clinica Polisano Sibiu conțin obligații ale angajatului Costache care intră în contradicție cu jurământul din Constituție și cu atribuțiile legale ale ministrului Costache. Mai exact, îi dă angajatorului dreptul ”să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva dispozițiilor legale” și-l obligă pe salariat la ”fidelitate”.

Cu documente obținute din interiorul Ministerului Sănătății, Libertatea arată azi cum, pe 18 noiembrie 2019, ministrul Costache a introdus de la calculatorul său trei clinici private, printre care și Polisano Sibiu, în modificarea unor Ordine de ministru care stabileau finanțarea pe bani publici a Acțiunilor Prioritare ATI și Cardio.

https://www.libertatea.ro/stiri/contractul-lui-victor-costache-cu-polisano-pe-4-noiembrie-ministrul-sanatatii-a-jurat-credinta-poporului-pe-7-noiembrie-a-semnat-fidelitate-angajatorului-s-a-ac-2869003?fbclid=IwAR0i04–0kiUcRQUwprtjF6K_txMGrX7GAYRSt1lIMIkyQCPE0brb5bmVCA

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.