Bătrânică din Sibiu cu suspiciune de gripă, decedată la Spitalul Județean – Alți trei pacienți cu suspiciune internați

0 2.552

O pacientă în vârstă de 90 ani, diagnosticată pozitiv pe baza testului rapid de gripă, a decedat miercuri în cadrul Secției Clinice de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu.

Pacienta a fost internată miercuri, după ce a fost adusă la Unitatea de primiri Urgențe cu Serviciul de Ambulanță. Femeia prezenta multiple comorbidități asociate vârstei, pneumonie severă și era ventilată mecanic. Pacientei i s-au recoltat probe biologice pentru analize la Institutul Cantacuzino din București.

În cadrul Secției Clinice ATI se mai află internați trei pacienți cu infecții respiratorii:

– un bărbat de 71 de ani cu suspiciune de gripă pe baza de test rapid, stabil, conștient și sub tratament, internat în data de 29 ianuarie prin Unitatea de Primiri Urgențe;

– o femeie de 35 de ani, diagnosticată cu pneumonie masivă dreapta și Infecție Acută a Căilor Respiratorii Superioare, cu rezultat negativ pe baza testului rapid de gripă. Femeia a fost adusă de SMURD la UPU Sibiu în cursul zilei de 29 ianuarie. Pacientei i-au fost recoltate probe biologice pentru analize la Institutul Cantacuzino din București. Aceasta este ventilată mecanic.

– un bărbat de 79 de ani, adus de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, cu stop cardio-respirator, cu pneumonie interstițială și pneumopatie, ventilat mecanic, fără suspiciune de gripă în momentul de față.

În prezent, în cadrul Secției Clinice Boli infecțioase mai sunt internate 14 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide și pe baza diagnosticelor clinice. Pacienții sunt stabili și sub tratament, cu evoluție favorabilă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.