Ministrul Sănătății iese cu explicații dupa ancheta din Libertatea

671

Ministrul Sănătății a răspuns astăzi acuzațiilor de incompatibilitate care îi sunt aduse. Acesta neagă că ar fi favorizat în vreun fel Clinica Polisano, al cărei angajat este.

Invitat la Adevărul Live, Victor Costache a sugerat că toate aceste atacuri vin după anunțul privind liberalizarea sistemului sanitar.

”Sunt un medic, un chirurg cardiovascular, m-am întors în 2013 din Franța. De la început am avut dificultăți, se pune o reală piedică medicilor care vor să se întoarcă să profeseze în România. La mine a durat luni de zile până am obținut dreptul de liberă practică. Când am preluat mandatul, am fost foarte transparent cu primul ministru și am fost sfătuit să fac o solicitare la ANI pentru a vedea dacă pot, ca ministru, să îmi continui activitatea operatorie. Această activitate este importantă atât pentru pacienții din regiunea Sibiu, deoarece operez în singurul centru de boli cardio-vasculare, cât și pentru profesia și menirea mea ca medic pe acest pământ. Este foarte simplu: contractul a fost redus la minimul legal, sunt încadrat cu normă de medic specialist, toate intervențiile sunt realizate pro bono. Deoarece este un spital privat, nu se putea face un contract în zero, dar s-au respectat toate prevederile legale și am primit astfel aprobarea ANI”, a răspuns Victor Costache celor de la Adevărul.

Ministrul Victor Costache a semnat un nou contract individual de muncă, prin care s-a angajat la Clinica Polisano, la trei zile după ce a fost numit în Executiv, dezvăluie Libertatea în ediția de joi. Publicația arată că, potrivit contractului, Victor Costache primește lunar 20.512 lei brut. Mai mult, Victor Costache este acuzat că a încercat să introducă pe lista instituțiilor medicale care pot accesa fonduri publice pentru activități de terapie intensivă și Clinica Polisano, alături de alte două spitale private din București. Libertatea aduce drept dovadă câteva capturi dintr-un document GoogleDocs, potrivit cărora Victor Costache a introdus, după care a eliminat numele celor trei spitale private.

”Este cel mai mare fake-news, chiar am adus ordinul de ministru care poate fi consultat pe site. Nu există nici Monza, nici Polisano. Acuzația a apărut dimineața și vom pune totul pe site”, a declarat Costache.

https://adevarul.ro/news/societate/ce-spune-victor-costache-despre-contracul-clinica-privata-1_5e32c77a5163ec4271997fcb/index.html

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi