UPDATE Ministrul sibian al Sănătăţii operează sau nu gratis pacienţii? Vezi de ce

0 2.792

Acuzat de conflict de interese, ministrul Sănătăţii, chirurgul din Sibiu, Victor Costache, a anunţat că operează gratis în timpul liber. În week-end, Victor Costache operează la clinica Polisano la Sibiu.

UPDATE: Ministrul a fost contrazis joi de o ancheta publicată de Libertatea. Jurnaliștii de la libertatea publică dovezi că ministrul are defat contract cu Polisano și nu este gratis. ANI ar fi emis punctul de vedere  față de conflictul de interese fără să aibă notă despre contract. Detalii aici:

Anchetă demolatoare: Libertatea demonstrează cu acte conflictele de interese ale ministrului Costache de la Polisano

Ministrul Sănătăţii susţine că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ştie că el oprează fără să ia bani

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri seara că efectuează operaţii în timpul liber iar ANI i-a permis acest lucru şi intervenţiile sunt efectuate gratuit, potrivit AGERPRES. Întrebat dacă este vorba de o relaţie comercială în ce priveşte operaţiile pe care le efectuează, ministrul a negat şi a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă efectuează intervenţiile chirurgicale în mod gratuit.

Victor Costache: „Intervenţiile sunt făcute la cererea pacienţilor”

„Timpul liber îmi aparţine şi sunt medic, fac o chirurgie complexă, şi sunt cazuri complexe – centrul din Sibiu este singurul centru din regiune. Toate intervenţiile sunt făcute la cerea pacienţilor, în timpul liber şi totul este foarte bine statuat de către ANI care mi-a permis acest lucru”, a spus ministrul Sănătăţii la B1 Tv. Ministrul a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă ar fi dispus să opereze într-un spital public şi a menţionat că plănuise să intre în operaţie în urmă cu trei săptămâni la Spitalul „Marie Curie”, însă nu a mai participat la operaţie deoarece a intervenit o şedinţă de guvern. „Am ajutat acum trei săptămâni echipa de la ‘Marie Curie’, am trimis colegii mei, era plănuit să intru în operaţie, numai că a intervenit o şedinţă de guvern”, a adăugat Costache.

Dr. Costache operează în clinica unde ministerul condus de el alocă bani

Doctorul Victor Costache operează la clinica privată Polisano din Sibiu, care care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de el, ca ministru al Sănătăţii. Costache operează la Polisano, unde se decontează de stat operaţii. Dacă nu ar opera gratis, ministrul ar fi în conflict de interese, potrivit ANI.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.