Tânără din Racoviţa în pericol să moară din cauza pneumoniei după ce a renunţat să meargă cu ambulanţa la spital

0 7.717

O tânără de 36 de ani din localitatea Racoviţa se află în stare foarte gravă, intubată, în Secţia de Terapie Intensivă din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Fata a ajuns miercuri, cu o ambulanţă SMURD la spitalul din Sibiu. Cu 24 de ore înainte a fost la medicul de familie care i-a prescris antibiotice şi fata a chemat ambulanţa să vină la spital, dar a renunţat şi a încercat să se facă bine de acasă, după ce a discutat cu asistenta medicală de pe ambulanţă.

Directorul medical al Spitalului Judeţean: „Pacienta este la Terapie Intensivă”

„A fost internată în data de 29 ianuarie (miercuri n.r.). A fost adusă de acasă cu SMURD-ul. Testul rapid de gripă a ieşit negativ. S-a trimis pentru confirmare la „Cantacuzino”. Este internată pe Terapie Intensivă cu stare gravă, cu pneumonie. Nu este confirmată gripa”, a declarat joi, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, medicul Florin Grosu. Acesta confirmă că tânăra a ajuns miercuri la spital cu SMURD-ul.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu: „Avea tratament de la medicul de familie. A refuzat trasportul la spital” 

Tânăra din Racoviţa a fost la medicul de familie marţi, când acesta i-a tratament şi a trimis-o acasă. Fata a sunat la 112 pentru mai multă siguranţă. Când a venit ambulanţa acasă, în urma discuţiilor cu asistenta medicală, pacienta s-a răzgândit şi a renunţat să se mai ducă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Din nefericire, miercuri fata a ajuns în stare critică, la spitalul din Sibiu, cu cei de la SMURD. Contactat telefonic, directorul Ambulanţei Sibiu, medicul Constantin Popescu, spune că pacienta a semnat în foaie că nu merge la spital, când ambulanţa cu asistenta medicală a fost la Racoviţa. „Doamna avea simptome respiratorii şi febră. Avea tratament de la medicul de familie, inclusiv antibiotic. La cererea familiei şi considerând că avea tratament corespunzător, au hotărât să rămână acasă şi au semnat pe fişă că refuză transportul la spital. A fost tratată la domiciliu cu antitermice”, a explicat şeful Ambulanţei.

Tânăra din Racoviţa are şi un copil mic acasă care o aşteaptă. Familia şi prietenii îşi pun mari speranţe în cei de la Terapie Intensivă şi Secţia Infecţioase că o vor face bine.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.