FOTO Un nou proiect educativ la Muzeul Național Brukenthal

Obiectivul noului proiect inițiat de Muzeul Național Brukenthal și Calmodent Sibiu  intitulat „Poartă Iubirea!” este acela de a integra copiii cu dezabilități și pe cei care provin din familii defavorizate în activități cultural-educaționale.

Prin activitățile organizate se doreste să le deschidă acestor copii orizonturi către aptitudini și talente nedescoperite încă. Calitățile lor sunt ascunse, neavând privilegiul lucrurilor simple pe care ar trebui să le aibe fiecare dintre noi. În fond, în fiecare copil se află o nestemată care așteaptă să fie descoperită.

Proiectul ce se va desfășura pe durata unui an întreg a debutat joi, 30.01. 2020 la Muzeul Național Brukenthal unde elevii de la Centrul Școlar de Eucație Incluzivă Nr. 2 din Sibiu au fost introduși în fascinanta lume muzeală, gazdă fiind chiar „Sofia”, soția baronului Samuel von Brukenthal.

Copiii au vizitat saloanele de recepție, artă religioasă, pictura europeană și cabinetul de curiozități. Scenele de vânătoare și costumele de epocă i-au captivat în mod deosebit.

Deși poate par în lumea lor, absenți sau retrași ori poate pășesc diferit, sunt la fel ca noi, aceiași oameni, la fel de valoroși, vrednici de a fi iubiți, prețuiți și susținuți.

 

eleviilive in sibiumuzeul național brukenthalproiectsibiulultima ora
Comentarii (0)
Comentează