Hidroelectrica, parteneriat cu un liceu din Sibiu pentru formarea de energeticieni

0 365

⇓ Ascultă știrea ⇓

Hidroelectrica și Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea au semnat primul contract de parteneriat, dintr-o serie de șapte, pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual. Printre cele șapte instituții de învățământ se numără și liceul Independența din Sibiu.

Contractul presupune calificarea tinerilor, pe parcursul a trei ani de studii, în domeniile electrician aparate, echipamente electrice și energetice, electromecanic utilaje și instalații industriale.

Pe durata celor 3 ani de studiu, Hidroelectrica va acorda burse lunare de 500 lei pentru fiecare elev înscris în programul educațional, va asigura examinare de medicina muncii și analizele medicale obligatorii în vederea efectuării stagiilor de practică în cadrul obiectivelor hidroenergetice și va pune la dispoziție echipament de lucru și de protecție.

”Formarea unui specialist în domeniul hidroenergetic implică o perioadă îndelungată de pregătire teoretică și practică. Este un domeniu cu multe provocări, dar în care se pot construi cariere frumoase și stabile. Dorim să fim parteneri de pregătire pentru tinerii implicați în acest proiect, însă nu ne vom limita doar la asta. La momentul potrivit, le vom oferi oportunitatea de a intra în echipa noastră, în meseriile pentru care s-au pregatit”, spune Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica.

Hidroelectrica a aprobat în anul 2019, în Adunarea Generală a Acționarilor, implicarea companiei în susținerea învățământului dual, prin înființarea a șapte clase în cele șapte zone în care societatea are sucursale. Decizia este una strategică și vizează asigurarea personalului calificat pentru acoperirea necesarului de posturi în domeniile de activitate specifice Hidroelectrica. Sumele alocate susținerii elevi înscriși la forma de învățământ dual pentru un ciclu de 3 ani școlari (2020-2021/2021-2022/2022-2023) se ridică la 3.397.796 lei.

Compania spune că alegerea partenerilor instituționali din domeniul învâțământului s-a făcut în corelare cu numărul de angajați ai sucursalei din exploatarea centralelor hidroelectrice și vârsta medie a angajaților, necesitățile de întinerire a personalului operativ în fiecare sucursală pornind de la estimările privind pensionarea personalului în anul 2023. De asemenea, au fost analizate și rezultatele școlare/experiența instituțiilor de învățământ, precum și pregătirea cadrelor didactice și modulele de specialitate.

Astfel, Hidroelectrica a ales șapte instituții de învâțământ, acreditate sau în curs de acreditare, care pregătesc elevi în principalele meserii din exploatarea centralelor hidroenergetice (electrician și mașinist):

– Liceul Tehnologic Vasile Sav din Roman (44 km de Piatra Neamț), pentru Sucursala Bistrița;

– Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, pentru Sucursala Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea;

– Colegiul Tehnic Energetic Cluj Napoca sau Colegiul Tehnic Traian Vuia, Oradea, pentru Sucursala Hidrocentrale Cluj;

– Liceul Ferdinand I din Curtea de Argeș, care necesită acreditare, pentru Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș;

– Liceul Tehnologic „SEBEȘ” și Independența Sibiu, pentru Sucursala Hidrocentrale Sebeș;

– Liceul Domnul Tudor din Drobeta Turnu Severin, care necesită acreditare, pentru Sucursala Hidrocentrale Porțile de Fier;

– Colegiului Național IC Brateanu din Hațeg, care necesită acreditare pentru meseria de electromecanic, pentru Sucursala Hidrocentrale Hațeg.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.