Tibi Ușeriu a trecut pe primul loc în maratonul Yukon Arctic Ultra 2020 – Aleargă la – 30°

0 4.703

⇓ Ascultă știrea ⇓

Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a trecut pe primul loc, după jumătatea traseului de aproape 500 de kilometri, în infernala cursă Yukon Arctic Ultra. În ultimele ore, a reușit să-l ajungă din urmă pe concurentul elvețian care se afla în fruntea cursei.

Tibi Ușeriu a trecut pe primul loc, după ce a parcurs jumătate din traseul maratonului Yukon Arctic Ultra.

„După 48 ore de cursă, au mai rămas 15 concurenți în proba lungă”, anunță voluntarii de la Tășuleasa Social.

Tibi Ușeriu a reușit să sune acasă de două ori. A acuzat mici probleme de sănătate, din cauza alimentației. Se pare că nu se simte în cea mai bună formă, însă rămâne optimist și hotărât să câștige cursa infernală de la Cercul Polar.

Temperaturile scad treptat, pe masură ce maratoniștii se apropie de nord. „Ziua sunt cam -20 grade, iar noaptea scade sub -30.

„După incidentul din 2018, când unui sportiv italian i-au degerat membrele (în final i-au fost amputate), regulile sunt extrem de dure în această cursă: la cel mai mic semn de degeratură ești scos din cursă. Concurenții știu asta și sunt foarte atenți. Au fost totuși deja 3 cazuri, deși deocamdată temperaturile nu sunt foarte scăzute”, au mai transmis cei de la Tășuleasa Social.

În fruntea clasamentului s-a format un pluton de trei atleți : Tibi Ușeriu și încă doi sportivi elvețieni. Locul în clasament se schimbă deocamdată, în funcție de orele de somn.

„Tibi doarme atunci când simte nevoia, nu așteaptă să ajungă în punctele de control. Este obișnuit cu frigul, așa că își poate gestiona cursa așa cum dorește, ceea ce este un mare avantaj”, punctează voluntarii Tășuleasa.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.