EXCLUSIV VIDEO Explozie de bucurie în avionul Air Canada după aterizarea de urgență de la Madrid – 130 de pasageri au stat cu sufletul la gură

0 443

⇓ Ascultă știrea ⇓

Aeroportul internaţional Madrid Barajas a fost în alertă luni seară pentru aterizarea de urgenţă a unui avion de pasageri operat de compania Air Canada, care în timpul decolării a suferit daune la trenul de aterizare şi la un motor. Avionul a survolat zona de sud a capitalei Spaniei timp de mai bine de o oră şi jumătate pentru a consuma combustibil şi a putea ateriza.

O o parte din trenul de aterizare al avionului s-a desprins şi a pătruns într-unul dintre motoarele avionului.

O româncă, angajată a aeroportului Madrid Barajas ne-a trimis fotografii cu roata avionului al cărei cauciuc ar fi explodat se pare în aer, la scurt timp după aterizare.

avion barajas

Aeroportul Barajas a pus la dispoziţie o pistă pentru ca avionul să poată ateriza. A fost alertată Crucea Roşie înaintea acestei aterizări pe care operatorul aeroportuar spaniol AENA a considerat-o ″de mare risc″

Dat fiind că era vorba despre un zbor transoceanic pe punctul de a începe, avionul a avut rezervorul plin cu combustibil de care trebuia să scape, manevră care durează circa două ore. Un avion de vânătoare F-18 al Armatei Aerului a decolat de la baza aeriană din Torrejón pentru a evalua daunele suferite de aparatul Boeing şi pentru a-i acorda sprijin logistic, în cazul în care ar fi fost nevoie.

Cât timp avionul se afla în aer, comandantul le-a transmis pasagerilor că totul este sub control. ″Vom ateriza pe aeroportul Barajos, însă avem rezervoarele pline cu combustibil, aşa că vom continua să zburăm până când vom mai consuma din combustibil pentru a fi mai uşori în momentul aterizării. Totul este sub control. Acest avion are, în partea din spate a trenului de aterizare, opt roţi de fiecare parte şi am pierdut doar un pneu, prin urmare nu vom avea probleme să aterizăm, vă mulţumesc pentru răbdare″⁣, a transmis pilotul.

Cu toate acestea, pasagerii au trecut prin mari emoții și au aplaudat zgomotos după ce pilotul i-a readus cu bine la sol.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.