interventie obarsia lotrului
Foto Gazeta Vâlceană

Pentru că au plecat la drum fără să se informeze şi fără să fie pregătiţi complet pentru condiţiile meteo nefavorabile, trei turişti au rămas cu maşina înzăpezită la Obârşia Lotrului. S-a întâmplat sâmbătă noaptea.

Când s-au văzut în dificultate, în jurul orei 23.00, turiștii au sunat la 112 şi au solicitat intervenţia jandarmilor montani. La temperaturi de -17 grade şi pe viscol, angajaţii Jandarmeriei au încercat din să scoată autoturismul din nămeţi, ei reuşind să facă acest lucru abia în jurul orei 03:00.

“Turiștii au plecat de la Obârșia Lotrului și intenționau să ajungă în localitatea Șugag din județul Alba Iulia. În jurul orelor 23:00, jandarmii au fost solicitați să intervină în sprijinul lor, deoarece, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a stratului de zăpadă foarte mare au rămas blocați cu autoturismul și nu mai puteau înainta.

Ajuns la fața locului, echipajul de jandarmerie a verificat dacă persoanele au nevoie de ajutor medical și a încercat  să deszăpezească autoturismul. Viscolul puternic, temepraturile scăzute, de -17 grade și stratul mare de zăpadă, au făcut ca intervenția să fie foarte dificilă, aceștia reușind să scoată autoturismul din zăpadă abia la ora 03:00 dimineața.

Turiștii, două femei și un bărbat, au fost conduși de către jandarmii montani în Obârșia Lotrului, unde cu ajutorul acestora au fost cazați la o pensiune pentru a petrece noaptea în siguranță, iar autoturismul a rămas la locul incidentului, urmând să fie tractat astăzi. Intervenția jandarmilor montani a fost sprijinită de un echipaj de poliție din cadrul Postului de poliție Voineasa” – precizează Jandarmeria Vâlcea, citată de Gazeta Vâlceană.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu

  1. EVIDENT ca e bemve, evident! Numai o anumita specie de primate poate sa fie atat de imbecile incat sa se aventureze pe astfel de conditii in munti…impreuna cu caruta lor “made in Munchen”.
    Degeaba ati “acoperit” numarul, bag mana in foc ca are numarul cu initiala de la “Bou” 🙂