LIVE Covorul Roșu Ceremonia Premiilor Oscar decernate duminică noapte – Care sunt filmele favorite

Pregătirile pentru cea de-a 92-a ediție a Premiilor Oscar  au intrat în linie dreaptă. Covorul roșu este deja întins, iar presa și-a ocupat locurile de-a lungul acestuia. Gala Premiilor Oscar are loc luni dimineață, de la ora 3.00 (ora României), la Los Angeles și pentru al doilea an consecutiv nu va avea un prezentator gazdă.

Vezi mai jos în direct ultimele pregătiri pentru covorul roșu pe care vor începe să sosească vedetele în această noapte.

Cel mai scurt sezon de premii cinematografice de până acum de la Hollywood a început pe 5 ianuarie cu Globurile de Aur , unde au fost ca favorite Once Upon a time in Hollywood și The Irish. În schimb, un film care nu fusese lansat comercial, 1917 , a câștigat premiul pentru cea mai bună dramă. Filmul lui Sam Mendes, 1917, a avut premiera vineri următoare, după ce a câștigat Globul de Aur. Apoi a câștigat premiul breslei producătorilor și cel al regizorilor. Săptămâna trecută, a luat și un premiu Bafta .

Pe baza precedentelor și predicțiilor experților, 1917 ar trebui să aibă suficiente voturi pentru a fi câștigătorul celei de-a 92-a ediții a premiilor Oscar. În total, are 10 nominalizări. Asta nu înseamnă că nu pot fi surprize.

Joker  are 11 nominalizări , A fost odată … și Irlandezul, câte 10 fiecare. Dacă nu câștigă categoria principală, pot câștiga cel puțin un număr de statuete.

Mai este și o altă posibilă surpriza, care se numește Paraziți , un film sud coreean. A avut atât de mult succes în Statele Unite, încât pare normal ca un film sud-coreean (o țară care nu a avut niciodată o nominalizare la cel mai bun film străin) să aibă șase nominalizări la Oscar. A avut premiera în trei cinematografe americane în noiembrie. Apoi a ajuns în mai mult de o mie, neobișnuit pentru un film cu subtitrare. A strâns 34 de milioane de dolari în SUA și 164 în întreaga lume. Pentru experțui, Paraziții este adevărata alternativă la 1917, filmul lui Mendes.

Gala premiilor Oscar nu are gazdă nici în 2020

Gala premiilor Oscar, nu va avea o gazdă, fiind al doilea an la rând când organizatorii preferă această formulă mizând pe momentele oferite de diferitele vedete invitate să înmâneze fiecare distincție în parte.

Academia Americană de Film s-a văzut nevoită să renunțe pentru prima dată după trei decenii la serviciile unei gazde a ceremoniei de acordare a premiilor Oscar în 2019. Timp de 30 de ani câte o celebritate a fost invitată să fie maestru de ceremonii făcând legătura între momentele spectacolului. Kevin Hart, care trebuia să prezinte în 2019 gala, a renunțat la poziție după ce a fost acuzat de homofobie din cauza unor mesaje distribuite pe contul său de Twitter cu zece ani mai devreme. Comicul a încercat să îi contrazică pe cei care l-au acuzat dar nici declarațiile sale, nici interviurile și nici măcar o serie difuzată de Netflix în care a recunoscut că a reacționat ”imatur” la acuzații, nu i-au mai salvat renumele. În cele din urmă, organizatorii galei i-au cerut să își ceară scuze pentru lucrurile pe care le-a afirmat sau să renunțe la poziția de gazdă. Soluția găsită în ultimul moment a fost ca înmânarea premiilor să se facă fără nicio gazdă, vedetele invitate să înmâneze fiecare premiu și câștigătorii bucurându-se de toată atenția publicului.

Printre acestea s-au numărat Tina Fey și Amy Poehler, iar Bradley Cooper și Lady Gaga, au oferit momente memorabile interpretând piesa ”Shallow” din pelicula lor nominalizată, ”A Star Is Born”. Compania ABC, care a transmis gala din 2019, a anunțat că soluția aleasă s-a bucurat de o creștere a audienței cu 11,5 procente față de anul anterior, ajungând la 30 de milioane de telespectatori.

Președintele ABC Network, Karey Burke s-a declarat ”extrem de fericită” de felul în care a decurs ceremonia din 24 februarie 2019. „Sunt șanse să repetăm ceea ce considerăm o formulă de succes”, a spus oficialul.

De altfel, telespectatorii nu vor duce lipsă de vedete pe scena Oscarurilor în 2020. Peliculele de succes în cinematografe precum ”Joker” și ”Once Upon a Time in Hollywood” asigură prezența unor staruri precum Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie și Joaquin Phoenix în sală. Iar producțiile Netflix ca ”The Irishman”, în regia lui Martin Scorsese, cu legende ca Robert De Niro, Joe Pesci și Al Pacino, ori , ”Marriage Story”, care au adus nominalizări pentru nume ca Adam Driver și Scarlett Johansson asigură prezența altor de nume mari ale cinematografiei.

castigatori oscar 2020ceremonie oscaroscar 2020premii oscar 2020
Comentarii (0)
Comentează