Doliu la AFT Sibiu – Generalul de brigadă Lucian Culda a decedat

2.833

Doliu la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Generalul de brigadă prof. univ. dr. Lucian Culda a decedat. 

„Membrii comunității Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu își exprima profundul regret față de trecerea la cele veșnice a domnului general de brigadă (rz.) prof.univ.dr. Lucian CULDA, care timp de peste un deceniu a fost cadru didactic al instituției noastre, titular al cursurilor „Teoria organizației” și „Managementul organizației militare”.

Domnul general a susținut și girat devenirea academică a instituției noastre, notorietatea și anvergura științifică a Domniei sale constituind argumente solide în procesul de autorizare și acreditare academică, instituțională și a programului de studii Managementul organizației”, se arată pe pagina de Facebook Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

Lucian Culda este autorul teoriei procesual organice și un reputat teoretician al organizației și managementului acesteia. A contribuit în mod substanțial la promovarea cunoașterii științifice în mediul universitar militar, cu merite incontestabile, printre altele, în investigarea și concretizarea situației oamenilor și organizărilor sociale în mediul militar, în fundamentarea științifică a procesului decizional, explicitarea situațiilor limită și contracararea agresiunii informaționale. A îmbogățit biblioteca academiei cu 12 titluri de volume de unic autor și altele în calitate de coordonator științific. S-a implicat direct în ridicarea nivelului științific al manifestărilor științifice, cu studenții și cadrele didactice și a coordonat programele de studii doctorale în științe militare a numeroase cadre didactice din academie.

De asemenea, domnul general a fost director al primului contract de cercetare științifică al Academiei Forțelor Terestre cu tema ,,Cercetări teoretice şi experimentale privind leadershipul în organizaţia militară. Modelare pe structuri multinaţionale specifice NATO. Implicaţii de natură curriculară pentru formarea resursei umane”, în 2004-2005.

„DUMNEZEU SĂ VĂ ODIHNEASCĂ ÎN PACE, DOMNULE GENERAL DE BRIGADĂ (RZ.) PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR!”, se mai arată pe pagina de Facebook AFT Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.