de ce vin oltenii la sibiu - diaspora vâlceană își cheamă copiii acasă
Sursa: Mișcăm Vâlcea

Prima întâlnire a „Diasporei Vâlcene” din 2020 a avut loc luni la Sibiu. La întâlnire au participat vâlceni stabiliți la Sibiu dar și sibieni interesați să se implice în proiecte comune.

Participanții la întâlnire au împărtășit idei despre motivele pentru care anual tot mai mulți vâlceni aleg să se stabilească la Sibiu, dar și despre lecțiile pe care le pot învăța din experiența Sibiului pentru ca Vâlcea să reușească să atragă înapoi tinerii care pentru educație, pentru oportunități de carieră sau pentru o calitate mai bună a vieții, au ales să părăsească orașul și județul natal.

„Mișcăm Vâlcea a organizat întîlnirea împreună cu partenerii de la Fundația Comunitară Vâlcea . Ca și anul trecut, ne-am bucurat de o primire foarte călduroasă. Antreprenori, cercetători, educatori, studenți, reprezentanți ai societății civile și ai presei, cu toții am împărtășit idei despre motivele pentru care anual tot mai mulți vâlceni aleg să se stabilească la Sibiu. Participanții la discuție și-au manifestat interesul pentru proiectele deja în derulare. Însă cel mai important, de la proiecte de promovare a sportului, mentorat sau stimulare a antreprenoriatului inovativ local, fiecare dintre participanți a contribuit cu idei proprii pentru proiecte ale societății civile în care s-ar implica, pe care ar fi interesați să le susțină. A fost un restart foarte bun pentru un proiect drag pe care Mișcăm Vâlcea l-a inițiat în urmă cu un mai bine de un an prin care încercăm să întărim legăturile vâlcenilor cu comunitatea de unde au plecat, și împreună cu ei să identificăm inițiativele în care ar vrea să se implice și care ar transforma Vâlcea într-un spațiu în care tot mai mulți dintre noi să alegem să ne întoarcem și să construim. Mulțumim tuturor participanților pentru ideile împărtășite și pentru încrederea pe care ne-o dau”, a transmis într-un comunicat, Vlad Ciobanu, președintele organizației Mișcăm Vâlcea.

Următoarea întâlnire a “Diasporei Vâlcene” va avea loc pe data de 26 februarie, la București.

Ultima oră

Comentariul meu