furt portofel hale 97cf6
FOTO arhivă

Un bărbat a rămas fără portofelul plin cu bani, după ce un hoț i l-a furat, pe stradă, la Sibiu. Poliția l-a prins pe făptaș și urma să fie reținut. Între timp însă, victima s-a împăcat cu hoțul și și-a retras plângerea, astfel că nu mai poate fi pedepsit. Oamenii legii spun că individul nu e la prima abatere.

„În fapt, la data de 12 februarie, în jurul orei 05.00, un bărbat a reclamat faptul că a fost victima unui furt, fiind deposedat de 7.000 de lei. Fapta s-a produs la ieșirea dintr-o societate comercială, unde a fost abordat de o persoană necunoscută care i-a sustras portofelul”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale au demarat cu celeritate cercetările, reușindu-se la scurt timp identificarea persoanei bănuite de săvârșirea acestei fapte, precum și recuperarea prejudiciului.

Suspectul, în vârstă de 24 de ani, domiciliază în municipiul Sibiu și este cercetat de polițiști și în alte dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, din buzunare și societăți comerciale.

În această dimineață la domiciliul bărbatului a fost efectuată o percheziție, fiind identificate numeroase articole vestimentare purtând diverse mărci, cu etichetă, existând suspiciunea rezonabilă că provin din săvârșirea infracțiunii de furt din magazin.

În baza probelor administrate, polițiștii de la investigații criminale urmau să dispună împotriva sa măsura reținerii pentru 24 de ore și ulterior, să îl prezinte instanței cu propunere de arestare preventivă, însă victima și-a retras în cursul dimineții plângerea penală.

„Din păcate, lăsând la o parte resursele umane și materiale investite de Poliția Sibiu pentru identificarea, depistarea și cercetarea acestei fapte, riscul este ca acest bărbat să comită fapte similare, fiind cunoscut cu astfel de preocupări și asigurând-și existența în acest mod”, mai spune Lazăr.

În acest caz, sibieni, fiți cu ochii în patru. Individul va încerca să fure din nou, căci așa își câștigă existența.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns