Pelicula ”Un copil și numai unul” rulează la Cinema Astra Film

0 221

⇓ Ascultă știrea ⇓

Filmul Un copil și numai unul relevă politica unui singur copil practicată în China între 1979-2015, politică care a însemnat un control direct și brutal al statului asupra minții și corpului femeii, instituționalizând seximul.

Filmul va fi proiectat joi, 20 februarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema. După ce a devenit mamă, regizoarea Nanfu Wang a simțit că a dat naștere propriilor amintiri, ceea ce a dus la investigarea și expunerea trecutului traumatic al Chinei.

Acest experiment social a fost impusde stat prin propagandă, supraveghere, metode coercitive și atroce. Femeile au fost forțate să îndure sterilizări și avorturi târzii. În mediul rural, valorea sexului masculin era mai mare decât a sexului feminin, astfel că, dacă cel de al doilea copil se năștea fată, copilul era dat, vândut sau abandonat.

Consecințele acestei politici abuzive a dus la crearea de orfelinate, trafic de copii și comerț internațional cu copii. Însă ceea ce șochează și mai mult este acceptarea pasivă a ei de către cetățeni.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.