spital gripa
FOTO: ARHIVĂ

O femeie din Deva, în vârstă de 56 de ani, a fost transportată la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, fiind suspectă de coronavirus. Femeia a călătorit o săptămână în Thailanda. 

UPDATE
„În urma consultului de specialitate, medicii au stabilit că acest caz nu se încadrează în definiţia de infecţie cu coronavirus”, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Hunedoara. La prezentarea la spital, pacienta nu a avut febră şi nici dispnee.

Femeia din Deva se află acum internată într-un salon obişnuit al spitalului din Timişoara, sub supraveghere medicală.

Știrea inițială
Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Prefectura Hunedoara, femeia în vârstă de 56 de ani din Deva, suspectă de infecţie cu COVID 19, a fost transportată duminică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, scrie MEDIAFAX.

Femeia s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată, activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de „posibilă infecţie cu coronavirus”.

O Autospecială Transport Pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detaşamentul de Pompieri Deva a transportat-o la Timişoara în condiţii speciale.

„După efectuarea transportului, ATPVM va trece printr-un proces de decontaminare efectuat de echipajul CBRN (Cercetare chimică bacteriologică şi radionucleară) din cadrul ISU Timiş. Pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni. În urma investigaţiilor şi analizelor medicale efectuate la spitalul din Timişoara urmează să se stabilească exact diagnosticul pentru pacienta din Deva”, se arată în comunicatul citat.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu