Sibiul va avea minibus-uri electrice – Vor circula prin centrul istoric

0 552

⇓ Ascultă știrea ⇓

Din vara acestui an, sibienii se vor putea deplasa prin centrul istoric al orașului cu minibus-uri electrice. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat care va fi traseul lor și ce se aude despre prețul biletelor.

Joi, primarul Astrid Fodor și directorul general al ADR Centru, Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru crearea liniei verzi de transport public în centrul istoric. fodor cretu2

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat că se vor cumpăra primele minibus-uri electrice care vor circula doar în zona centrală a orașului. Se vor achiziționa astfel cinci minibus-uri, de maxim 24 de locuri fiecare, dotate cu wi-fi. De asemenea, se vor face șase noi stații de autobuz, dotate cu automate de bilete și încărcare validare abonamente de transport.

Noile stații de autobuz vor fi amplasate în Piața Unirii, pe strada Mitropoliei, strada Alexandru Odobescu, strada Turnului, strada Ocnei și pe strada Independenței. Autobuzele electrice vor avea o frecvență de șapte minute.

Traseul pe care vor circula minibus-uri electrice este următorul: de la Gară se va porni spre Coposu, spre Tribunei, Mitropoliei, Alexandru Odobescu, se va face legătura cu Piața Cibin, Strada Turnului și Faurului.

În cifre, vorbim despre un proiect de 11,45 milioane de lei, din care peste 10 milioane finanțare nerambursabilă.

Primarul Sibiului spune că până în luna august ne vom bucura de minibus-urile electrice. În ceea ce privește prețul biletelor, Fodor spune că titlul de călătorie nu ar trebui să fie mai scump.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...