VIDEO Primarul spune că sibienii vor aştepta mai puţin ca să vină autobuzul

0 1.260

⇓ Ascultă știrea ⇓

Una dintre dorinţele sibienilor care folosesc autobuzele Tursib este ca să nu aştepte mult în staţii, până la venirea mijlocului de transport în comun. Ei bine, după ce parcul auto al Tursib va fi dotat cu autobuze noi, electrice, un cetăţean va aştepta între 6 şi 15 minute în staţie, venirea autobuzului, estimează primarul Astrid Fodor.

7 minute de aşteptare în staţie până când vine autobuzul electric 

Primarul Astrid Fodor estimează că din luna august, în Sibiu se va putea călători cu autobuze electrice, ceea ce ar fi o premieră pentru municipiu. Aceste autobuze electrice de mici dimensiuni, cu o capacitate de 24 de locuri vor avea o frecvenţă de 7 minute, ceea ce este „o frecvenţă bună”, este de părere primarul Sibiului. Cele cinci autobuzele electrice mici, ce urmează să fie cumpărate, din fonduri UE, vor avea şi şase noi staţii de autobuz: la Piaţa Unirii, pe strada Mitropoliei, pe strada Alexandru Odobescu, pe strada Turnului, pe strada Ocnei şi la Independenţa.

Fodor, despre autobuzele Tursib: „Sibianul are aşteptări”

După ce vor fi aduse autobuze noi, electrice, mai multe la Sibiu, deci vor fi înlocuite autobuzele Tursib vechi, sibienii ar trebui să nu mai aştepte mai mult de un sfert de oră, în staţii, spune primarul Astrid Fodor. Aceasta a precizat joi, că frecvenţa autobuzelor în Sibiu depinde şi de zona în care acestea călătoresc. „Tursibul va trebui să îşi reanalizeze foarte atent activitatea şi modul cum planifică cursele încât să gestioneze eficient şi din punct de vedere economic, perfect, flota de maşini în care s-a investit foarte mult şi sibianul are aşteptări”, a declarat joi, primarul Astrid Fodor. Aceasta speră ca investiţiile în autobuzele Tursib să ducă la frecvenţe mult mai bune, deci timpul de aşteptare al călătorilor să scadă chiar şi la şase minute în staţii.

Semnarea contractelor amenajarea parcului Tilișca și pentru crearea liniei verzi de transport public în centrul istoric al Sibiului

Semnarea contractelor amenajarea parcului Tilișca și pentru crearea liniei verzi de transport public în centrul istoric al Sibiului

Slået op af Ora de Sibiu i Torsdag den 20. februar 2020

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.