Panică în Italia – Îmbolnăvirile cu noul coronavirus au băgat orașe întregi în carantină

0 2.166

⇓ Ascultă știrea ⇓

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scrie CNN.

Potrivit CNN, majoritatea cazurilor sunt concentrate în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri), Veneto, Emilia Romagna și Piemonte.

Oficialii din sănătate sunt așteptați să organizeze duminică o conferință de presă pentru a actualiza datele. Agenția italiană Ansa scrie că Attilio Fontana, președintele regiunii Lombardia, a afirmat că „din păcate”, numărul celor infectați depășește cu siguranță 100.

Potrivit acestuia, numărul celor care vor trebui să stea în carantină pentru a evita răspândirea coronavirusului „va fi foarte semnificativ”.

Potrivit lui Fontana, se caută soluții pentru bolnavi pe lângă unitățile din Milano și Piacenza, precum „spitale dezactivate sau unități hoteliere disponibile”.

În regiunile italiene afectate comunitatea de cetățeni români e numeroasă, astfel că MAE a anunțat că la nivelul Ambasadei României la Roma a fost constituit un task force.

De asemenea, Ministerul Sănătății din România a anunțat că românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia vor sta în carantină 14 zile. Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să aibă noul coronavirus.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...