Coronavirus – Spaţiu special amenajat la Spitalul Judeţean din Sibiu

0 3.490

⇓ Ascultă știrea ⇓

La Sibiu se vor putea izola pacienţi suspecţi de coronavirus, nu se vor putea trata, aceştia urmând să fie transferaţi la spitale din Bucureşti sau Cluj, spun reprezentanţii celui mai mare spital public din Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă .

Două paturi pregătite la Secţia de Boli Infecţioase din Sibiu

„În cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase există un spațiu special amenajat pentru izolarea pacienților în caz de suspiciune de coronavirus. În cadrul acestui spațiu sunt disponibile două paturi iar numărul acestora se poate extinde dacă este necesar. După izolare, pacienții cu suspiciune de coronavirus vor fi trimiși la Institutul Matei Balș din București sau la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca”, a declarat luni dimineaţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă. foto curte spitalul judetean infectioase

Măşti de protecţie cu filtre la Urgenţă şi Infecţioase

„În cadrul Unității de Primiri Urgențe și Secției Clinice Boli Infecțioase există materiale specifice pentru astfel de situații cum ar fi costume de protecție, măști de tip FFP3, precum și materiale de protecție uzuale”, a arătat Decebal Todăriţă.

Dacă apare un sibian suspect de coronavirus, este transportat la spitalul din Sibiu, pe urmă tranferat

„În colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cu Direcția de Sănătate Publică, suntem instruiți ca, în cazul unor suspiciuni de coronavirus, pacienții să fie preluați, izolați și apoi transportați la Institutul Matei Balș din București sau la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca”, a mai spus reprezentantul spitalului sibian, Decebal Todăriţă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.