Pompierii sibieni, peste 150 de intervenții în weekend

0 111

⇓ Ascultă știrea ⇓

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au avut, în acest sfârșit de săptămână, peste 150 de intervenții.

Aceștia au intervenit pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 106 cazuri medicale. Alte 46 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

Totodată, pompierii militari sibieni au acționat pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetație uscată în municipiul Sibiu, strada Aviației și Calea Șurii Mici, pe Autostrada A1 Km 254 și în localitățile Merghindel și Pelișor. La ultimele două intervenții au intervenit în sprijin și membrii serviciului voluntar pentru situații de urgență ale localităților Merghindeal și Bârghiș. Cauza probabilă de producere a acestor evenimente a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ două ha vegetație uscată.

Totodată, în acest interval subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au efectuat un număr de șapte recunoașteri la obiective din zona de competență.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.