Concurs de roboți mobili la ULBS – Participă sute de elevi și studenți din Sibiu

0 208

⇓ Ascultă știrea ⇓

Peste 40 de echipe vor lua parte la prima etapă a Concursului de roboți mobili, organizat de Departamentul de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie.  Campionatul, aflat la cea de a patra ediție, va avea loc în 27 februarie, începând cu ora 9:00, în holul Facultății de Inginerie și cuprinde două etape în care roboții construiți de echipele participante se vor întrece pe diferite trasee de viteză sau obstacole.

În campionat s-au înscris 41 de echipe, dintre care: 21 din cadrul ULBS – Facultate de Inginerie, o echipă de la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, și 20 echipe formate din liceeni de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Național ”Octavian Goga”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, Colegiul Tehnic Independenţa și Colegiul Tehnic Energetic.

Echipele de studenți ai Facultății de Inginerie sunt formate din peste 80 de studenți de la diferite specializări: Mecatronică, Robotică, Mașini-Unelte și Sisteme de Producție, Sisteme de Producție Digitale, Tehnologia Informațiilor și Calculatoare, Inginerie Economică în Domeniul Mecanic.

”Întregul campionat este sponsorizat de compania Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, căreia îi mulțumim și pe această cale. Vă așteptăm să susțineți membrii echipelor în demersul lor de a proiecta și realiza cel mai rapid robot ”line follower”!”, a declarat Prof. univ. dr. ing. Gabriel Racz.

Programul etapei I:

9:00 – 11.00  – Antrenamente oficiale pe pista de concurs;

11:00 – 11:15  –  Deschiderea oficială a manifestării;

11:15 – 14:15  –  Concurs (rundele 1-3);

14:15 – 14:30  –  Festivitatea de premiere.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.