Ora de Sibiu
Știri in direct

Treizeci de milioane de euro de la Guvern pentru copiii cu părinții plecați în străinătate

525

Guvernul aloca 30 milioane de euro în perioada următoare pentru un program-pilot destinat copiilor cu părinții plecați în străinătate. Scopul acestui program este de a sprijini copiii să meargă la școală.

În România sunt peste 91.000 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Acest program-pilot îi va sprijini să meargă la școală și să facă performanță.

Programul pilot va fi implementat în toată țara și va avea drept beneficiari 3.000 copii cu cel puțin un părinte care lucrează în afara țării. Măsurile se adresează mai multor grupe de vârstă, fiind adaptate, evident, specificului fiecăreia: elevi din ciclul primar (6 – 10 ani), gimnazial (11-14 ani) și secundar superior (14-16 ani).

Vor putea depune proiecte, individual sau în parteneriat:
• școli publice și private din rețeaua școlară națională;
• furnizori de servicii de orientare sau consiliere școlară;
• parteneri sociali din învățământul preuniversitar;
• instituții de cult și asociații religioase;
• instituții guvernamentale cu atribuții în domeniul incluziunii sociale;
• ONG-uri.

Valoarea proiectelor finanțate va fi între 300.000 euro și 1 milion euro. Proiectele mari, cu o valoare de 1 milion de euro, vor asigura sprijin pentru minim 91 copii.

Sprijinul concret care le va fi acordat constă într-un mix de măsuri care vizează:
• Prevenirea abandonului școlar prin programe de tip Școală după Școală;
• Consiliere psihologică și consiliere vocațională;
• Masă la școală sau asigurarea de rechizite și materiale educative;
• Consiliere pentru părinții.

Acest proiect completează, pe de o parte, măsurile pe care Guvernul le-a adoptat în ultimele 3 luni în domeniul educației, pentru a ne asigura că cele mai vulnerabile categorii de copii (printre care și cei cu părinții plecați în străinătate) rămân la școală și primesc sprijin pentru a-și finaliza parcursul educațional: extinderea programului pilot ”Masă la școală”, prin triplarea numărului de școli beneficiare, cu bani de la buget și programul pilot ”Școală după școală”, care va debuta în luna septembrie și va fi finanțat din fonduri europene.

Pe de altă parte, acesta vine în sprijinul românilor din diaspora și al familiilor lor. Pasul următor și dorința noastră, a Guvernului PNL, este să motivăm românii plecați să revină acasă și să reîntregim familiile. Vom folosi fonduri europene pentru a-i sprijini pe cei care se întorc să își folosească experiența câștigată în străinătate în activități antreprenoriale.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...