Razie la un depozit de lemne din Sadu – Amendă mare dată de poliție

0 1.374

⇓ Ascultă știrea ⇓

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică specializați în protecția fondului forestier au desfășurat marți o amplă acțiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii, în localitatea Sadu. Un agent economic s-a ales cu o amendă de 30.000 de lei fiindcă nu a putut justifica lemnele pe care le avea într-un depozit.

În cadrul acțiunii, polițiștii alături de lucrătorii Gărzii Forestiere Brașov au efectuat un control la un depozit de material lemnos, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale și confiscat 145,77 mc de material lemnos.

„La data de 25 februarie a.c., polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, Compartimentul Sisteme de pază împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Brașov au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori. În cadrul activităților desfășurate a fost verificat un agent economic din Sadu, respectiv un depozit de valorificare a materialului lemnos și instalație de debitat.
În urma neregulilor descoperite au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.000 de lei, din care două sancțiuni la Legea nr. 171/2010 și una la Legea nr. 333/2003”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cu ocazia verificărilor la acest agent economic a fost identificată cantitatea de 145,77 mc material lemnos din diferite specii în valoare de peste 30.000 de lei, care era deținută fără respectarea prevederilor legale, aceasta fiind sancționată contravențional. Întreaga cantitate de lemne a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienței.

Totodată, s-a dispus confiscarea valorică a volumului de 63,32 mc material lemnos din diferite specii, în valoarea de peste 15.000 de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.