VIDEO CORONAVIRUS – Sibienii nu îşi pot face testul în niciun laborator din judeţ

0 636

Nicăieri în judeţul Sibiu nu se fac teste de coronavirus, în niciun laborator. Probele recoltate în Secţia Infecţioase de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu se trimit la laboratorul de la Timişoara, de unde vine răspunsul, dacă bolnavul are sau nu coronavirus.

Durează 4 ore drumul probelor de la Sibiu la Timişoara cu maşina şi 2 ore ca bolnavul să afle dacă are sau nu coronavirus

„Noi suntem doar punct de tranzit. În momentul în care se constată sau există o suspiciune, persoana respectivă este izolată, se recoltează probele, se transmit la Timişoara, (…) răspunsul vine în câteva ore, mai mult durează drumul până acolo. Practic, în două ore după ce au ajuns acolo, avem confirmarea sau infirmarea, cum a fost cazul cetăţeanului italian. În cazul în care, Doamne fereşte, ar fi o confirmare, noi trimitem pacientul la Cluj sau la Bucureşti, deci nu va sta la Spitalul Judeţean Sibiu”, a spus miercuri, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Cornel Benchea.

Italianul venit din Veneţia cu avionul a fost internat la Sibiu, dar analizele s-au făcut la Timişoara

Miercuri a fost externat de la Infecţioase, din Spitalul Judeţean Sibiu, italianul care venise luni, cu avionul, la Sibiu, de la Veneţia şi a avut febră. Acestuia i s-au recoltat probe la Infecţioase la Sibiu, dar acestea au fost trimise cu maşina, la Timişoara, la laborator. Abia pe urmă medicii au ştiut sigur că italianul nu are coronavirus.

video

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.