VIDEO CORONAVIRUS – Sibienii nu se vor putea vindeca de această boală în niciun spital din judeţ

0 3.582

Dacă un sibian sau un alt cetăţean va fi suspect de coronavirus, acesta va fi ţinut în Secţia Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean, sub supraveghere, izolat, până i se confirmă sau infirmă boala, de către laboratorul din Timişoara, iar pe urmă, dacă rezultatul este pozitiv, tratamentul nu se va putea face în niciun spital din judeţ, ci bolnavul va fi transferat cu ambulanţa SMURD ori la Cluj, ori la Bucureşti, a anunţat miercuri, directorul spitalului sibian, Cornel Benchea.

Nu ne putem vindeca de coronavirus la Sibiu. Nici testele nu se pot face la Sibiu

„Noi suntem doar punct de tranzit. În momentul în care se constată sau există o suspiciune, persoana respectivă este izolată, se recoltează probele, se transmit la Timişoara, (…) răspunsul vine în câteva ore, mai mult durează drumul până acolo. Practic, în două ore după ce au ajuns acolo, avem confirmarea sau infirmarea, cum a fost cazul cetăţeanului italian. În cazul în care, Doamne fereşte, ar fi o confirmare, noi trimitem pacientul la Cluj sau la Bucureşti, deci nu va sta la Spitalul Judeţean Sibiu”, a precizat directorul Cornel Benchea.

Italianului venit cu avionul la Sibiu şi internat la Infecţioase i s-au făcut analize la Timişoara

Pacientul italian care a venit luni, cu avionul la Sibiu, de la Veneţia, având febră, a fost externat miercuri din Secţia Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Acesta a fost izolat de restul pacienţilor, supravegheat de medicii din Sibiu. La Sibiu i s-au recoltat analize, care au fost trimise la laboratorul din Timişoara, de unde a venit rezultatul negativ. La Sibiu nu se pot face teste de coronavirus, au explicat cei de la spitalul sibian şi Direcţia de Sănătate Publică.

video

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.