Samsung, în ușoară scădere, dar divizia sa de mobile duce greul și ține încasările sus

⇓ Ascultă știrea ⇓

Samsung Electronics și-a anunțat rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru din 2019 și pentru tot anul trecut, într-un trimestru care continuă inerția celor anterioare, după deflația divizie de semiconductori, dar care cel puțin reușește să atingă cifrele de vânzări ale aceluiași trimestru al anului precedent. Bineînțeles, profitul a scăzut cu 34% față de trimestrul 4 din 2018.

În timp ce divizia de semiconductori încă nu performează, Samsung se bucură de vânzări solide ale flagship-urilor sale și de schimbările făcute în gamă pentru a îmbunătăți rentabilitatea modelelor sale. Divizia IT&Mobile a obținut profituri cu 66% mai mari în ultimul trimestru al anului 2019 decât în aceeași perioadă a anului precedent.

Telefoane Samsung – oferte (LINK)

Venituri bune, profit, nu chiar
Dacă vom compara cifrele de vânzări ale Samsung Electronics din ultimul trimestru sau din ultimul an, cu echivalentele lor din anul precedent, nu sunt mari schimbări în majoritatea diviziilor gigantului coreean.

Samsung Electronics a încasat ecivalentul a 17,623 miliarde de euro în 2019, doar cu 5% mai puțin decât în 2018. Marea diferență constă în faptul că divizia de semiconductori, care încă acuză cererea scăzută de chip-uri NAND și DRAM , a însumat cu 25% mai puține venituri decât în 2018, dar cel puțin a reușit să scadă diferența la doar 10,45% în ultimul trimestru.

Alte divizii au ajutat la menținerea veniturilor la niște cifre similare celor din 2018, și aici vorbim mai ales de IT&Mobile, care a contribuit cel mai mult. Din cele 100 de trilioane de kwon din 2018 (7,66 miliarde de euro) s-a ajuns la 107 trilioane în 2019 (8,19 miliarde de euro), o creștere cu 7% interanual, 7% comparativ cu al patrulea trimestru din 2018 și o scădere de 14% comparativ cu al treilea trimestru.

Fără schimbări majore în venituri, totuși, profitul total al Samsung Electronics a scăzut în 2019 la jumătate față de anul anterior (52,8%). Nu a existat o diferență mare la divizia de mobile (8% față de 2018), dar divizia de semiconductori continuă la ani lumină față de unde era, ajungând de la 44 de trilioane de kwon la 14 trilioane, cu 68% mai puțin!

Samsung așteaptă ca cifrele să se îmbunătățească în 2020, grație expansiunii 5G , deși recunoaște că „rămâne de văzut ritmul real al expansiunii 5G și al efectelor sale asupra cererii DRAM”. La rândul său, divizia mobilă Samsung speră să valorifice 5G, căutând să-și crească profiturile datorită noilor telefoane mobile cu 5G dar și grație flagship-urilor și telefoanelor pliabile.

Cererea pentru telefoane și tablete a crescut în ultimul trimestru al anului, deși efectul asupra finanțelor nu s-a simțit atât de acut, după ce trecuse mult timp de când Samsung a lansat principalele sale flagship-uri: Galaxy S10 (februarie) și Galaxy Note 10 (august) , în special când se iau în calcul costurile suplimentare de marketing din perioada Crăciunului.

În 2020 ne așteptăm să vedem 5G pe modelele low-cost sau mid-range de la Samsung, care se așteaptă la un prim trimestru cu cereri scăzute de smartphone-uri și tablete.

abonamente telefonie mobilait samsungsamsung
Comentarii (0)
Comentează