VIDEO FOTO – Şase elevi fantastici din Sibiu, câştigă concursurile de roboţi din România. Anul trecut au luat aurul în SUA

2.709

Sibiul se mândreşte cu şase elevi fantastici de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” coordonaţi de o profesoară de Informatică, care au reuşit în ultima lună, o performanţă greu de egalat: cu câştigat locul I la două concursuri de robotică, unul la Timişoara, celălalt la Alba Iulia. Trei din membrii echipei Herotech de la „Goga” sunt elevii care au adus în 2019, pentru prima dată la Sibiu, medalia de aur obţinută la Olimpiada Geniilor, în SUA. Copiii trebuie susţinuţi în continuare, pentru că şi-au propus să ne reprezinte cu cinste, în toamnă, la Summitul Mondial al Roboţilor care va avea loc în luna octombrie în Japonia.

HEROTECH – Povestea de succes a celor şase fantastici şi profesoara care crede în succesul unor elevi pasionaţi de roboţi

foto echipa herotech sibiu01

Echipa Herotech din Sibiu este alcătuită din şase elevi de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu, Daniel Marpozan, Codrin Muntean, Alexandru Rădac, Sebastian Bleaja , Daniel Vişa, Radu Fleşar. Aceştia sunt coordonaţi de profesoara de Informatică, Andreea Demco. Toţi cei şapte de la „Goga” din Sibiu au reuşit să câştige primul loc sâmbătă, la un concurs care a avut loc la Alba Iulia. În urmă cu o săptămână, copiii au reuşit primul loc la un alt concurs de profil, care a avut loc la Timişoara.

Robotul constructor, făcut de elevii de la „Goga”, „cel mai inovativ”

Copiii de la „Goga” au reuşit să câştige la Timişoara, locul I, „cu cel mai inovativ robot”.  La concursul de la Alba Iulia, echipa sibiană a reuşit să câştige locul I împreună cu o echipă din Cugir cu care s-a aliat. „Dorim să mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut şi ne susţin, mai ales sponsorilor Wenglor, Eurofoam, Continental, Subway, Speed and Trust, Siemens, Toluna, Albis, COMOTI, Sory, Incorso Consult şi Asociaţiei Femeilor din Transilvania. Noi ne-am propus să participăm la Summitul Mondial al Roboţilor din Japonia, unde sperăm să sa ne prezentam cu un robot pe măsura competiţiei, să învăţăm lucruri noi din domeniul tehnologiei şi să câştigăm”, a declarat duminică, unul dintre membrii echipei Herotech din Sibiu.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.