Risc mare de avalanșă în muntii Făgăraș – Recomandarile salvamontiștilor

0 69

⇓ Ascultă știrea ⇓

Urmare a creşterii riscului de producere a avalanşelor în munţii Făgăraşului, conform buletinului nivo-meteorologic emis în data de 02.03.2020 de către Administraţia Naţională de Meteorologie şi a prognozei meteo pentru următoarele zile, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu anunţă următoarele:

Riscul producerii de avalanşe în munţii Făgăraşului la peste 1800 m altitudine este mare, respectiv gradul 4 (pe o scală de la 1 la 5), risc ce se va menține şi în zilele următoare.

Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu, solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraşului şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.

Solicităm turiștilor ca accesul la cabanele din zona turistică Bâlea Lac să se efectueze doar cu telecabina. Turiștii care doresc să practice sporturi de iarnă în această zonă sunt rugaţi să solicite informații şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă şi de asemenea să fie dotați cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare/căutare în avalanşă). Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munţii Făgăraşului sunt închise.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...