Controale pe șantiere – ITM verifică măsurile de protecție a muncitorilor care lucrează la înălțime

1 530

⇓ Ascultă știrea ⇓

Campanie naţională de control privind activitatea pe şantierele temporare sau mobile. Campania se va desfăşura în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2020, şi va cuprinde patru etape.

În cursul anului 2019, Inspecţia Muncii a desfăşurat o campanie de control privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor. Rezultatele acestei campanii precum şi numărul de accidente de muncă înregistrat şi gravitatea acestora au dus la decizia de a relua campania naţională şi în 2020.

Campania urmărește modul de implementare a obligaţiilor angajatorilor precum şi modul de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi protecţia lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea pe şantierele din județ.

Campania se va desfăşura în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2020, şi va cuprinde patru etape: prima etapă, în perioada februarie – martie 2020, va consta în mediatizarea, informarea şi conştientizarea privind riscurile de cădere de la înălţime şi dezbateri organizate de I.T.M Sibiu cu angajatorii ce desfăşoară activitate în domeniul construcţiilor; a doua etapă, aprilie – octombrie 2020 va presupune verificarea modului de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi protecţia lucrătorilor de către angajatori precum şi modul de realizarea a măsurilor dispuse de inspectorii de muncă în urma controalelor efectuate; a treia etapă va cuprinde centralizarea rezultatelor campaniei la nivel local şi a rapoartelor cu privire la verificările măsurilor; ultima etapă va cuprinde centralizarea rezultatelor la Inspecţia Muncii, pe baza cărora se vor stabili direcţii prioritare pentru acţiuni de îndrumare şi control pentru anul 2021.

Obiectivele principale ale acestei campanii naţionale sunt creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, mai ales în prevenirea riscului de cădere de la înălţime, încurajarea unei abordări participative prin implicarea tuturor celor lucrează în construcții în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale aplicabile în domeniul construcţiilor precum şi promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Bakos Attila scrie

    ITM-ul sa controleze si de ce nu sunt incadrati in grupa a-2-a de lucru muncitorii care lucreaza la inaltime.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.