autostrada sibiu pitesti
FOTO Arhivă, Asociația Pro Infrastructură Facebook

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) anunţă că mai multe proiecte de infrastructură rutieră au intrat în linie dreaptă, fiind vorba despre secţiunea 1 din Autostrada Sibiu – Piteşti, Centura Bucureşti şi Autostrada Transilvania.

”Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au avizat, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic (CTE) de la nivelul companiei, proiectul tehnic pentru secţiunea 1 a autostrăzii Sibiu–Piteşti (Sibiu – Boiţa)”, a anunţat, luni, Ministerul Transporturilor.

Contractul de proiectare şi execuţie, cu o valoare de 612.647.863,38 lei, fără TVA a fost semnat în aprilie 2019 cu cei de la Compania Porr Construct SRL, scrie news.ro

Durata contractului prevede 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.

”După această etapă urmează ca antreprenorul să depună documentaţia necesară obţinerii Autorizaţiei de Construire, emisă de către MTIC”, a mai precizat Ministerul Transporturilor.

“Lucrurile trebuie să se desfăşoare într-o continuă dinamică şi de aceea şedinţele necesare aprobării documentelor sau solicitării unor soluţii tehnice să se desfăşoare ori de câte ori e necesar. Urmăresc permanent situaţia infrastructurii şi pot să spun că acolo unde mai există bariere administrative, le eliminăm cu celeritate. Antreprenorii trebuie să aibă front de lucru şi proiectele să poată fi implementate cât mai rapid. Anul acesta avem un buget construit pentru realizarea investiţiilor, astfel încât proiectele care au avut un ritm lent de construcţie să intre în linie dreaptă. Trebuie flexibilizat circuitul administrativ, astfel încât cei responsabili să-şi asume, cu adevărat, deciziile luate” a declarat ministrul Lucian Bode.

Comentariul meu

Lasă un răspuns