Vești bune pentru autostrada Sibiu-Pitești – Ce spune ministrul transporturilor

0 1.092

⇓ Ascultă știrea ⇓

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) anunţă că mai multe proiecte de infrastructură rutieră au intrat în linie dreaptă, fiind vorba despre secţiunea 1 din Autostrada Sibiu – Piteşti, Centura Bucureşti şi Autostrada Transilvania.

”Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au avizat, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic (CTE) de la nivelul companiei, proiectul tehnic pentru secţiunea 1 a autostrăzii Sibiu–Piteşti (Sibiu – Boiţa)”, a anunţat, luni, Ministerul Transporturilor.

Contractul de proiectare şi execuţie, cu o valoare de 612.647.863,38 lei, fără TVA a fost semnat în aprilie 2019 cu cei de la Compania Porr Construct SRL, scrie news.ro

Durata contractului prevede 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.

”După această etapă urmează ca antreprenorul să depună documentaţia necesară obţinerii Autorizaţiei de Construire, emisă de către MTIC”, a mai precizat Ministerul Transporturilor.

“Lucrurile trebuie să se desfăşoare într-o continuă dinamică şi de aceea şedinţele necesare aprobării documentelor sau solicitării unor soluţii tehnice să se desfăşoare ori de câte ori e necesar. Urmăresc permanent situaţia infrastructurii şi pot să spun că acolo unde mai există bariere administrative, le eliminăm cu celeritate. Antreprenorii trebuie să aibă front de lucru şi proiectele să poată fi implementate cât mai rapid. Anul acesta avem un buget construit pentru realizarea investiţiilor, astfel încât proiectele care au avut un ritm lent de construcţie să intre în linie dreaptă. Trebuie flexibilizat circuitul administrativ, astfel încât cei responsabili să-şi asume, cu adevărat, deciziile luate” a declarat ministrul Lucian Bode.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.