coronavirus italia 1

Guvernul Italiei ar decide miercuri, în urma unei şedinţe, închiderea tuturor şcolilor şi a universităţilor de pe teritoriul ţării. Măsura intră în vigoare de mâine şi este valabilă până pe 15 martie, scrie BBC News, citat de Mediafax.

Decizia executivului condus de Giuseppe Conte a venit după un apel al unei comisii ştiinţifice, care a cerut ieri anularea tuturor evenimentelor sportive din Italia pentru o lună. „Cel mai bine ar fi să ţinem şcolile închise. Trebuie adoptate toate măsurile necesare pentru a împiedica şi a încetini răspîndirea bolii. Altfel, trebuie să acceptăm riscul de a fi infectaţi şi de a infecta pe alţii. Corect este să fie închise şcolile în toate regiunile în care au existat cazuri de infectare, ţinând cont că aceste cazuri se răspândesc în toată Italia”, a declarant virologul Roberto Burioni.

Școlile vor fi închise începând de joi și cursurile se vor relua doar la mijlocul lunii martie. Bilanţul epidemiei de coronavirus din Italia este de 79 de morţi şi peste 2.500 de îmbolnăviri. În România  miercuri au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu coronavirusul Covid 19.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.