VIDEO: Unul dintre turiștii surprinși de avalanșă în Făgăraș, găsit mort

576

Unul dintre turiștii străini surprinși de avalanșa din munții Făgăraș, în zona Șerbota, a fost găsit decedat. 

„Unul dintre turiștii surprinși de avalanșă a fost găsit decedat. Mai sunt încă doi turiști accidentați ușor. Turistul decedat va fi adus la Porumbacu de Sus”, transmite Adrian David, reprezentant Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.

Vă reamintim că un grup de turiști străini a fost suprins de o avalanșă astăzi în munții Făgăraș. Victimele nu au fost acoperite cu totul de zăpadă, ci doar suprinse „la suprafață” și prezintă afecțiuni medicale. În ajutorul turiștilor au venit salvamontiștii sibieni și a fost nevoie și de intervenția unui elicopter Smurd. Detalii aici. Grupul de turiști este numeros, din primele informații fiind vorba de 11 persoane.

Pe parcursul zilei de vineri, au avut loc mai multe avalanșe în munții Făgăraș. Potrivit buletinului nivometeorologic al ANM, la peste 1.800 metri este risc de avalanșă gradul III.

O avalansa s-a produs în aceasta dimineata in Muntii Fagaras, zona Șerbota, fiind surprinse mai multe persoane. Majoritatea victimele au avut șansă fiind surprinse ”la suprafață” si prezintă doar afecțiuni medicale, dar, din pacate, exista si o persoana decedată.Grupul de turiști este numeros, din primele informații fiind vorba de 11 persoane.Intervin pe cale terestra salvamontiștii sibieni și pe cale aero un elicopter.Avertismentul de risc de avalanșă de gradul 3, pe o scala de la 1 la 5, a fost emis în comunicatul de aseară al Administratiei Nationale de Meteorolgie, publicat si pe pagina noastra.Video: avalanșă surpinsă azi dimineață în masivul Făgăraș , zona Capra, de către participanții la Stagiul Național de formare profesionala si atestre a echipajelor canine de intervenție în avalanșă

Slået op af Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont i Fredag den 6. marts 2020

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi