Și creşele și grădinițele vor fi închise – Părinţii îşi lasă micuţii pe unde pot

0 3.308

Creşele și grădinițele vor fi închise din 11 până pe 22 martie. La fel și școlile din toată țara. 56.ooo de copii din județul Sibiu sunt afectați de această măsură.

Mii de părinţi care au copii cu vârsta sub trei ani trebuie să găsească soluţii pentru micuţi. Creşele și grădinițele unde îi lăsau de obicei, vor fi închise în următoarele zece zile.

Pentru a putea merge la serviciu, părinţii lasă copiii cu bunicii, iar dacă nu există, o altă variantă ar mai putea fi bonele.

Întrebați ce opţiuni au părinţii sibieni pentru a-şi lăsa copiii în perioada în care creșele și grădinițele vor fi închise, aceștia spun că apelează „la variante ajutătoare”.

„Vom apela la variante ajutătoare, bone, bunici, ştiu şi eu?!”, spune Georgeta P.

Mihaela S. este mai norocoasă.

„Noi locuim cu soacra mea și vom lăsa copilul cu ea. E în vârstă, dar cred că ne vom descurca 10 zile”, spune sibianca.

„Voi vorbi cu șeful meu și voi încerca să îmi iau câteva zile libere, sau îmi iau din zilele de concediu. Eu am doi gemeni de 2 ani. Îmi va fi foarte greu. Dar mai bine îi țin acasă decât să îi aduc bolnavi de la creșă”, spune Bianca D.

Cât timp unitățile de învățământ vor fi închise, părinţii copiilor pot apela și la bone, care cer pentru patru ore, circa 800 de lei, cam cât minimul pentru opt ore pe care i-ar plăti părinţii pentru o creşă privată.

Toate unitățile de învățământ din România vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie. Decizia a fost luată luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Măsura ar putea fi prelungită săptămâna viitoare, dacă situația o impune.

În județul Sibiu, 56.000 de copii din școlile, grădinițele și creșele private sau de stat vor sta acasă.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...