Toate olimpiadele şi competiţiile sportive, suspendate din cauza coronavirusului – Decizia pentru şcoli la ora 16:00

804

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a luat, luni, decizia ca toate olimpiadele şcolare şi competiţiile sportive să fie suspendate, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a hotărât suspendarea tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Ministerul mai anunţă că toate inspectoratele şcolare au obligaţia să monitorizeze elevii şi profesorii izolaţi la domiciliu şi să raporteze zilnic Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Suspendarea cursurilor din unităţile de învăţământ este atributul exclusiv al Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Ministrul Educației a anunțat, luni, că nu există un motiv pentru închiderea școlilor și a spus că profesorii, elevii și părinții nu trebuie să intre în panică.

„Părinții sunt îndreptățiți să pună întrebări. Însă, trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta, nu există decât patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu coronavirus. Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă. Am luat măsură închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile. Deci, la momentul acesta, fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a spus Monica Anisie, la Antena 3.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.