800px rectoratul ulbs

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu suspendă activitățile didactice și de practică în spitalele din Sibiu pentru studenții Facultății de Medicină, în perioada 9-31 martie.

„Având în vedere situația epidemiologică privind infecția cu COVID 19 și Hotărârea nr. 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României se suspendă în totalitate activitatea didactică a studenților din spitalele în care ne desfășurăm activitatea, până la data de 31 martie 2020. Activitatea didactică desfășurată în alte spații decât spitalele partenere se va desfășura conform orarului. Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor prin șefii de an”, a declarat conf. univ. dr. Gabriela Boța, decanul Facultății de Medicină, potrivit unui comunicat transmis luni.

Conducerea ULBS a decis ca în toate spațiile didactice și administrative să fie montate dozatoare cu dezinfectanți.

„În acest moment situația la nivelul orașului și, implicit a universității, nu impune măsuri extreme, ci doar de prevenție. Suntem în permanent contact cu autoritățile și vom adapta măsurile în funcție de deciziile ce se vor lua la nivel național”, a declarat și prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul ULBS.

Și Comitetul de Urgență al Universității „Ovidius” din Constanța a decis suspendarea tuturor lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele partenere, în perioada 9-31 martie 2020. Măsura vizează facultățile cu profil medical.

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a anunțat, încă de duminică,  suspendarea cursurilor, lucrărilor practice și a examenelor pentru toți studenții facultății începând de luni până pe 31 martie.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns