Coronavirusul sperie părinții la Sibiu – Mulți nu și-au mai trimis copiii la școală

0 1.098

Conform ultimelor date furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, în județul Sibiu , la nivelul unităților de învățământ din județul Sibiu se înregistrează, în rândul elevilor, 74 de cazuri cu suspiciune de gripă, cu nivel pozitiv la testarea rapidă, și 1913 de cazuri de viroză.

Astăzi cursurile sunt suspendate clasa a I-a C de la Școala Gimnazială ”Regina Maria” Sibiu, la clasa a II-a A de la Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu și la Grădinița cu program prelungit ”Căsuța Poveștilor” Sibiu, de suspendarea cursurilor fiind afectați 319 de elevi și preșcolari.

„Ca urmare a deciziei Consiliului Nașional pentru Situații Speciale de Urgență, în unitățile de învățământ de stat și particular din județul Sibiu, precum și la nivel național, cursurile elevilor vor fi suspendate până pe 22.03.2020″, transmite ISJ Sibiu.

Există mulţi elevi care nu mai frecventează cursurile de teamă să nu ia coronavirus,  boala care îi sperie pe atâţia. Prin urmare, în multe şcoli orele se ţin marți cu 5-6 elevi.

„Există această temere legată de contaminare”, spune inspectorul Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

„Toate ştirile acestea despre coronavirus creează panică, iar unii părinţi, preferă să-şi ţină copiii acasă. Chiar dacă măsura se aplică numai de miercuri, 11 martie”, mai spune acesta.

Unii părinți sunt de părere că temerile sunt alimentate în anumite cazuri şi de comunicarea deficitară dintre şcoală şi părinţi/copii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...