Coronavirusul închide sălile de teatru și cinema – Mall-urile și cluburile din Sibiu rămân încă deschise

7.150

Activitățile culturale și științifice în spații închise sunt restricționate, măsura fiind aplicată pentru evenimentele cu peste 100 de participanți. În ceea ce privește mall-urile, hypermarket-urile și cuburile din Sibiu, acestea rămân încă deschise.

Mall-urile, magazinele și cluburile din Sibiu nu se închid
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat, miercuri, că măsura limitării la 100 de persoane în spații închise nu afectează mall-urile și hypermaketurile, scrie Mediafax.

Promenada Sibiu, Shopping City Sibiu și hypermarket-urile și magazine din Sibiu rămân în continuare deschise. De asemenea, cafenelele, barurile, pub-urile și cluburile din oraș își așteaptă clienții în continuare.

Activitățile culturale, restricționate
Raed Arafat a anunţat că toate activităţile culturale şi ştiinţifice în spaţii închise sunt resticţionate, iar măsura este aplicată pentru evenimentele cu peste 100 de persoane. „Restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, religioase şi de divertismennt în spaţii închise cu peste 100 de persoane, până la 31 martie, cu posibilitate de prelungire”, a spus Raed Arafat.

Este vorba despre teatre, cinema şi orice altă activitate care are loc într-un spaţiu închis. „Până la 100 de persoane, OK, peste 100 de persoane, nu”, a explicat Raed Arafat.

Teatrul „Gong” din Sibiu a anunțat că va suspenda toate evenimentele până pe 22 martie. De asemenea, Muzeul Astra a informat că expoziția „Micro-Folie” este închisă publicului până la finalul lunii martie.

În privinţa slujbelor, este o situaţie aparte. În biserică, numărul maxim al enoriaşilor care ascultă slujba în biserică trebuie să fie de maximum 100. Însă mai mulţi credincioşi pot rămâne şi afară pentru a participa la slujbă în curte.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.